آموزش تعویض باتری ساعت مچی
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چگونه باتری ساعت خود را تعویض کنید. این سؤالی است که هرگز در زمان خرید ساعت مچی از خودتان نمیپرسید و هنگامی که نیاز به تعویض باتری ساعت مچی داشتید، از خودتان میپرسید. فرقی نمیکند که خرید شما یک ساعت زنانه باشد یا مردانه. پس بهتر است قبل از خرید ساعت مچی نکاتی را مد نظر داشته باشید تا هنگام مواجه شدن با چنین مشکلی به راحتی بتوانید حلش کنید.
ما در این مقاله، به شما آموزش تعویض باتری ساعت مچی را خواهیم آموخت. از آنجا که مراحل و روشهای تعویض باتری ساعت برای هر نمونه و مدل ساعتی ممکن است متفاوت باشد و فرآیند خاصی را بطلبد؛ بهتر است در صورتی که مهارت کافی را ندارید، این کار را به متخصص یا فروشنده ساعت که ترجیحا کار تعمیر ساعت هم انجام میدهد، بسپارید. برخی از ساعتها نیاز به ابزار تخصصی برای تعویض باتری دارند،که از تخصص شما خارج است و ممکن است عدم استفاده از ان به ساعت مچی آسیب وارد کند.
آموزش تعویض باتری ساعت مچی
وسایل مورد نیاز:
برای شروع به چند ابزار ساده نیاز دارید. برای تعمیر ساعت، یک پیچ گوشتی کوچک و موچین باریک و ترجیحاً یک پارچه نرم تهیه کنید تا مانع آسیب و خراشیده شدن به ساعت شود.
برداشتن پشت ساعت:
در اولین مرحله از آموزش تعویض باتری ساعت مچی؛ باید قاب پشت ساعت را با دقت جدا کنید. مراقب باشید به قاب و ساعت آسیبی وارد نشود. اگر پشت ساعت با پیچ بسته شده است، باید آنها را با دقت باز کنید و مراقب باشید که پیچها را گم نکنید. در صورت وجود شیار در پشت ساعت، استفاده از چاقو یا تیغه توصیه می شود. تیغه را داخل شیار قرار دهید و آن را بالا بیاورید. البته فشار بیش از حد می تواند به ساختار ساعت آسیب برساند.
اگر ساعت شما سواچ است و سوراخی به اندازه یک سکه در پشت آن وجود دارد، کافی است آن بخش سکه مانند را بچرخانید تا پشت ساعت باز شود.
برداشتن واشر پشت ساعت:
ممکن است بعد از برداشتن پشت ساعت، حلقه لاستیکی یا پوشش پلاستیکی ببینید، حتما آن را جدا کنید تا داخل ساعت دیده شود. برای برداشتن آن میتوانید از موچین یا چاقوی نازک استفاده کنید. توصیه ما این است که حلقه لاستیکی یا پوشش پلاستیکی را قبل از قرار دادن مجدد آن، تمیز کنید.
باتری ساعت را پیدا کنید و آن را جدا کنید:
در این مرحله زمانی که میخواهید باتری را از ساعت خارج کنید، نحوه نصب آن را به خاطر بسپارید تا در مرحله بعد، یعنی قرار دادن باتری جدید، باتری را به همان روش و در همان محل قبلی قرار دهید.
باتری جدید را تعویض کنید:
در اینجا به آخرین مرحله از دستورالعمل تعویض باتری ساعت رسیدیم. جایی که باید باتری قدیمی را با یک باتری جدید تعویض کنیم. بعد از انجام این کار باید مرحله قبل را برعکس انجام دهیم تا ساعت مانند اول شود. مراقب باشید این کارها را با حوصله پیش ببرید و مطمئن شوید که پشت ساعت کاملا بسته و محکم شده است.
بررسی و بازبینی ساعت مچی:
قبل از بستن پشت ساعت، آن را به آرامی بچرخانید تا ببینید کار می کند یا خیر. اگر متوجه شدید که عقربههای ساعت هنوز حرکت نمیکنند، باتری را دوباره بررسی کنید تا مطمئن شوید که درست نصب شدهاند. ممکن است باتری آسیب دیده باشد یا ساعت از دست رفته باشد. در هر صورت، چنانچه شروع به کار کردن، نکرد حتما به یک تعمیرکار ساعت نشان بدهید.
واشر و قاب را در جای خود قرار دهید:
در آخرین مرحله از دستورالعمل آموزش تعویض باتری ساعت مچی، اگر متوجه شدید ساعت درست کار میکند، مراحل 1 و 2 را به همین ترتیب و به شکل معکوس تکرار کنید تا واشرها را تعویض نموده و قاب پشتی ساعت را ببندید. پس از تعویض باتری، ساعت شما مانند قبل کار خواهد کرد.
توصیههای مهم در مورد نحوه نگهداری باتری ساعت
اگر واقعاً میخواهید باتری ساعت خود را ذخیره کنید و از هزینه تعویض باتری جلوگیری کنید، ما برای شما چند نکته جهت افزایش عمر باتری ساعت مچی آوردهایم. این نکته برای افرادی مفید است که مجموعهای از ساعتهای مچی را دارند ولی قصد استفادهی دائمی از آنها را ندارند.
نکته اینجاست زمانی که از ساعت استفاده نمیکنید، پیچ تنظیم آن را بکشید (مثل اینکه می خواهید زمان را تنظیم کنید) تا ساعت متوقف شود. وقتی برای تنظیم مجدد آماده شدید، تاج را به عقب فشار دهید تا زمان مجددا تنظیم شود. با این امر دیگر نیاز به تعویض باتری ندارید و در اسرع وقت می توانید از ساعت خود استفاده کنید.
مصرف باتری خود را کنترل کنید
خرید ساعت با چالشهای مختلفی همراه است. اولین چیزی که هنگام خرید یک ساعت به چشم میخورد ظاهر آن است. در نگاه نخست ظاهر ساعت مانند رنگ بند و قاب، جنس ساعت و… توجه ما را به خود جلب میکند. اما خوب است بدانید که آنچه درون ساعت است به اندازه ظاهر آن مهم است. در واقع قسمت داخلی ساعت چیزی است که نحوه عملکرد آن را نشان میدهد. یکی از مهمترین قطعات داخلی، باتری ساعت است. باتری ساعت انواع مختلفی دارد. البته برخی از مدلها نیازی به باتری ندارند. اما به عنوان یک خریدار ساعت، خوب است در این مرحله اطلاعات کافی داشته باشید.
انواع باتری در ساعتهای مچی کدام است؟
این بخش متفاوت از آموزش تعویض باتری ساعت مچی است از این لحاظ که کنترل مصرف باتری در افزایش عمر آن خیلی مؤثر است. اینکه چرا باتری ساعت مچی زود تمام میشود بستگی به این دارد که ساعت شما از کدام نوع کوارتز، اتوماتیک یا هوشمند است که قطعا چالشهای متفاوتی را برای حفظ عمر باتری آن تجربه خواهید کرد. پیش از آنکه بخواهیم عمر باتری ساعتمان را افزیش دهیم و آموزش تعویض باتری ساعت مچی را در اینترنت سرچ کنیم؛ آگاه شدن در مورد انواع باتریها بسیار کمک کننده است.
1- باتری سکهای: غیر قابل شارژ و از جنس روی هستند و انواع مختلف دارند. به دلیل طول عمر محدود معمولا در ساعت مچی مورد استفاده قرار نمیگیرند.
2- باتری قلیایی و نقره اکسید: ساعتهای مچی به ولتاژ بالا و ثابت نیاز دارند پس نمونهی قلیایی برای آنها مناسب نیست چون ولتاژی برابر 1.5 ولت دارند و طول عمری حدود 3 تا 5 سال. در مقابل باتری نقره اکسید 10 سال عمر میکنند و پرطرفدار هستند و ولتاژی برابر 1.55 دارند.
3- باتری لیتیوم- تیتانیوم: باتری سه ولتی و غیرقابل شارژ هستند و در دمای بین 20- تا 70 درجه سانتیگراد محدودهی فعالیت آن است.
4- باتری کبالت- لیتیوم- تیتانیوم: نام اختصاری آن CTL است. قابل شارژ هستند و برای ساعتهای اتوماتیک و خورشیدی هم استفاده میشوند.
5- باتری لیتیوم- تیتانیوم: به اختصار MT نامیده میشوند. از نوع باتریهای دکمهای است. از نظر ولتاژ با باتریهای دسته 4 تفاوت دارند.
سخن پایانی
ما به پایان این آموزش رسیدیم، یاد گرفتیم که چگونه باتری ساعت را تعویض کنیم. برخی از دوستان میخواهند این کار را در خانه انجام دهند که میتواند به آنها کمک کند تا نحوه تعویض باتری ساعت را یاد بگیرند. اما باز هم لازم به تاکید است که این کار را به متخصص بسپارید. این مقاله صرفاً جهت آشنایی شما با مراحل تکمیل کار تهیه شده است تا نحوه تعویض باتری ساعت را بدانیم. در عین حال باید در مورد آن نیز گفت هزینه این کار بسته به جایی که بازدید می کنید متفاوت است، بنابراین بهتر است ابتدا از چند ساعت فروشی قیمت بپرسید و سپس تصمیم بگیرید.