یکی از انواع ساعت مچی زنانه و مردانه،ساعت مچی اتوماتیک است. اتوماتیک به ساعت هایی گفته می شود که موتور آن ها اتوماتیک است. موتور ساعت های مچی انواع گوناگونی دارد.
پیش از آن که برای خرید ساعت مچی اقدام کنید، بهتر است با انواع مختلف موتور ساعت مچی آشنا شده و نحوه کار کردن با آن ها را بدانید.
در این صورت صورت می توانید بهترین تصمیم را بگیرید. در این مقاله الکسا این نوع موتور ساعت مچی( موتور اتوماتیک) را بررسی میکنیم تا در نتیجه بیشتر با آن آشنا شوید.
ساعت مچی اتوماتیک
میتوان موتور های اتوماتیک را جزء ای از موتور های مکانیکی دانست که به عنوان ساعت مچی های خود کوک شناخته می شوند.
این مدل از ساعت مچی ها برای نخستین بار در دهه های ابتدایی قرن بیستم میلادی روانه بازار شدند. برخی از افراد اعتقاد دارند «آبراهام لوئیس پرلت» ساعت ساز سوئیسی برای نخستین بار موتورهای اتوماتیک را در دهه 1770 اختراع کرده است.
بر خلاف موتور های کوارتز که باتری انرژی آن ها را تأمین میکند، این نوع موتورها ( موتور های اتوماتیک)، انرژی خود برای کار کردن را از طریق حرکت دست به دست می آورند.
در نتیجه تا هنگامی که ساعت مچی بر روی مچ دست فرد قرار دارد و مرتباً از آن استفاده می شود، بدون آن که نیازی به کوک کردن باشد، کار می کند.
بهتر است بدانید که ساعت مچی های کوکی، نوع دیگری از ساعت های مکانیکی هستند و انرژی مورد نیاز خود برای کار کردن را از طریق چرخاندن دسته کوک تأمین می کنند.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره ساعت مچی مکانیکی
ساعت مچی های اتوماتیک هم در بعضی مواقع به کوک کردن احتیاج پیدا می کنند. اگر از آن ها هر روز و به صورت مداوم استفاده کنید، کار خود را به خوبی انجام می دهد و به کوک کردن احتیاجی نیست.
اما چنانچه برای مدتی از ساعت مچی های اتوماتیک استفاده نشود، برای تأمین انرژی لازم برای کار کردن باید آن را به وسیله دسته کوک. کوک کنید.
معمولاً ساعت مچی های اتوماتیک نسبت به ساعت مچی های کوارتز، گران تر هستند.البته این قضیه همیشه صادق نیست.
نحوه کار ساعت مچی اتوماتیک به چه صورت است؟
این دسته از ساعت مچی ها (ساعت مچی های اتوماتیک) از قطعات پیچیده ای تشکیل شده که به صورت اصولی و منظم کنار یکدیگر چیده شده اند.
برای هر ساعت سازی این موضوع که عملکرد ساعت مچی ای که ساخته، همیشگی باشد بسیار مهم است. اجزا این ساعت مچی با نظم خاصی کار می کنند تا در نتیجه عقربه های ساعت مچی با سرعت تنظیم شده ای حرکت کنند. با حرکات روزانه دست شما انرژی در شاه فنر ساعت مچی های اتوماتیک ذخیره میشود.
در ادامه همین انرژی ذخیره شده موجب حرکت روتور (وزنه فلزی لنگر مانند) ساعت مچی شده و بقیه ساز و کار ها به صورت دومینو وار انجام می شوند.
مزایا و معایب موتور ساعت مچی اتوماتیک
از مزایای ساعت مچی اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اکثراً ظاهری زیبا تر و جذاب تر نسبت به ساعت مچی های کوارتز دارند.
- حرکت عقربه ثانیه شمار در این ساعت مچی ها روان و بی صدا است، کاملاً بر خلاف ساعت مچی کوارتز که به صورت تیک تاک و صدادار است.
- نیاز به باتری ندارند.
همچنین معایب این ساعت مچی به شرح زیر است:
- نسب به دیگر مدل ها نسبتاً بزرگ تر و سنگین تر هستند.
- به علت پیچیدگی و وجود قطعات استفاده شده زیاد در آن، قیمت آن گران است.
- دقت پایین تر آن نسبت به ساعت مچی کوارتز.
- ذخیره کم انرژی و احتیاج به کوک شدن دوباره (برای زمانی که مدتی از ساعت مچی اتوماتیک استفاده نشود).
مراقبت از موتور ساعت اتوماتیک
در مجموع استفاده مرتب و منظم از ساعت مچی اتوماتیک یکی از بهترین و ساده ترین راه های ممکن برای نگهداری از آن است.
حتماً همیشه ساعت مچی اتوماتیک را تمیز و خشک نگه دارید. با یک پارچه نرم هر شب صفحه آن را تمیز کنید.
هرگز با آن زیر دوش نروید. حتی اگر ساعت مچی تان ضد آب باشد، اما معمولاً ساعت ها قادر نیستند دمای بالای آب را تحمل کنند.
و در آخر، این ساعت مچی ها هر سه الی پنج سال به یک سرویس حرفه ای احتیاج پیدا میکنند. پس بهتر است به این مورد توجه کنید.
معیار کیفیت ساعت های اتوماتیک
یک قانون عمومی دربارهٔ دقت موتور ساعت های اتوماتیک وجود دارد و آن این است که می گوید چنانچه یک ساعت مچی در طی دو شبانه روز، بیش از 25 ثانیه جلو یا عقب شود، حتماً مشکلی وجود دارد و احتیاح به سرویس دارد.
همچنین ذخیره نیرو یکی دیگر از معیار های سنجش کیفیت این نوع ساعت ها است. به این معنی که ساعت مچی های اتوماتیک کاملاً کوک شده پیش از آن که دومرتبه شارژ شوند (کوک شوند)، بیش از ۴۲ ساعت انرژی ذخیره می کنند.