برند ژاپنی سیکو یک برند محبوب و معتبر در جهان میباشد که توانسته است به جایگاهی عالی در بین برندهای ساعتهای مچی دست پیدا کند. در این مقاله به معرفی برند سیکو میپردازیم.
برند سیکو ۱۴۰ سال سابقه دارد و در تمامی این سالها هیچ نشانهای از افت کردن در محصولات این برند مشاهده نمیشود.
معرفی برند سیکو و تاریخچه
تاریخچه سیکو پر از موفقیتها و اتفاقات مهم میباشد که در این قسمت از معرفی برند سیکو به برخی از وقایع مهم در تاریخچه این برند اشاره میکنیم.
سالهای ۱۸۸۱ تا ۱۹۶۰
سال ۱۸۸۱، زمانی که کینتاروهاتوری مغازه فروش و تعمیر ساعت را در شهر توکیو افتتاح کرد، فعالیت سیکو آغاز شد.
امروز، بعد از بیش تر از ۱۳۰ سال نوآوری، شرکت کینتاروهاتوری همچنان وقف کمال گراییای میباشد که بنیانگذار، همیشه جهت رسیدن به آن تلاش میکرد. در سال ۱۸۹۲، او کارخانه Seikosha را تاسیس کرد.
سیکوشا راه اندازی شد و شروع به تولید ساعتهای دیواری کرد. در زبان ژاپنی کلمه “Seiko” به معنای نفیس میباشد.
دهه ۱۸۹۰، موفقیت تجارت ساعتهای دیواری سیکوشا افزایش پیدا کرد و کینتارو به دنبال گسترش دامنه تجارتش بود.
در سال ۱۸۹۵، او یک ساعت جیبی، زمان سنج به وجود آورد. این یک گام حیاتی رو به جلو بود که بدون آن قطعا آینده برند سیکو بسیار متفاوت بود چرا که زمینه ساز نخستین ساعت مچی ژاپن بود.
در سال ۱۹۲۴ میلادی اولین ساعت ژاپنی با برند سیکو تولید شد. اولین گرند سیکو در سال ۱۹۶۰ تولید شد. این، ساعتی بود که سیکو از لحاظ دقت “بهترین در جهان” را ایجاد کرد.
سال ۱۹۶۴ تا به امروز
با تمام دستاوردهای قبلی، جای تعجبی نیست که برند سیکو مسئول ایجاد نخستین ساعت کرونوگراف ژاپن هم باشد. داستان آن با بازیهای المپیک سال ۱۹۶۴ که در شهر توکیو برگزار شد، آغاز شد که سیکو زمان سنج رسمی آن مسابقات بود.
فقط یک سال بعد از انتشار اولین کرونوگراف ساخت کشور ژاپن بود که سیکو اولین ساعت اختصاصی برای غواصان را در ژاپن، با نام سیکو دایور (Seiko Diver) با مقاومت ۱۵۰ متر در برابر آب راه اندازی کرد.
درسال ۱۹۶۹، سیکو از نخستین ساعت مچی کوارتز در جهان با نام تجاری آسترون (Astron) رونمایی کرد که در آن هنگام تهدید بزرگی برای ساعتهای سوییسی محسوب میشد.
سیکو در سال ۱۹۸۲ اولین ساعت تلویزیون جهان را معرفی کرد. اولین ساعت دنیا برای تماشا کردن تلویزیون در هر زمان و مکانی. همچنین مجهز به رادیو، به همراه تمام عملکردهای استاندارد ساعت مثل زنگ هشدار و کرونوگراف.
سیکو در سال ۱۹۹۹ از تکنولوژی اسپیرینگ درایو رونمایی کرد. همچنین در سال ۲۰۱۲ میلادی اولین جیپیاس سولار معرفی شد که در ادامه مقاله معرفی برند سیکو به این تکنولوژیهااشاره خواهیم کرد.
در ۲۰۱۷، برای جلب بیش تر توجه مخاطبان، تصمیم گرفته شد که گرند سیکو (Grand Seiko) تحت عنوان یک برند لوکس و کاملا جداگانه معرفی شود. در این روزهابرند سیکو ۱۴۰ سالگی خود را جشن میگیرد.
تکنولوژیهای برند سیکو
نو آوری یکی از اصلهای مهم در تولید ساعتهای مچی برند سیکو است. این برند در تولید ساعتها از تکنولوژیهای مختلفی بهره میگیرد که در این قسمت از مقاله معرفی برند سیکو در مورد آنها بیش تر خواهیم دانست.
اسپیرینگ درایو ساعت سیکو
تحقق یافتن رویای ساعتی همیشه ماندگار ! چهار ویژگی اصلی اسپیرینگ درایو عبارت هستند از :
۱- ذخیره شارژ طولانی
نسل جدید، شارژ بیش تر و طولانی تری ارائه میدهد. آلیاژ ویژهای که به وسیله برند سیکو در داخل شرکت تولید شده و علاوه بر مقاومت بسیار بالا و با دوام بودن در مقابل گرما و یا خوردگی، باعث بیش تر شدن شارژ میشود. اسپیرینگ درایو ذخیره شارژ ۳ روزه (۷۲ ساعت) دارد، حتی اگر کرونوگراف در حال کار به صورت مداوم باشد.
۲- کوک شدن سریع
در ۱۹۵۹ سیکو یک جزء اصلی را از مکانیزم کوک ساعت مکانیکی، یعنی اهرم جادویی اختراع کرد. این سیستم، کارایی مکانیزم کوک اتوماتیک را افزایش خواهد داد و انتقال انرژی را کارآمد تر از همیشه ارائه میدهد.
برای مطالعه بیشتر:
آموزش استفاده از تاچیمتر ساعت مچی
۳- حرکت آسان و نرم
تمامی حرکت درون موتور به شکل دایره وار و در یک جهت واحد میباشد و به عقربههااجازه میدهد تا با حرکتی نرم و منحصر به فرد به صورت دائم حرکت کنند. اسپیرینگ درایو فقط ساعت در جهان میباشد که جریان مداوم و طبیعی زمان را بیان میکند.
۴- دقت بالا
تنظیم کننده Tri-synchro، انرژی مکانیکی، الکتریکی و الکترو مغناطیسی تولید شده را به وسیله شاه فنر کنترل و آزاد میکند و با حرکت یک طرفهای که دارد ذاتا پایدار تر، با دوام تر و دقیق تر میباشد. اسپیرینگ درایو با دقت ۱ ثانیه در طول شبانه روز کار میکند.
جی پی اس سولار ساعت سیکو
تعریف دوباره استاندارد دقت ساعت برای قرنها، هدف تولید کنندگان ساعت ارائه استانداردهای راحت تر و دقیق تر بوده است. اما به ندرت پیشرفت واقعی در این حوزهها اتفاق میافتد.
با سعی و تلاش بی وقفه برند سیکو، امکانات جدیدی در تکنولوژی ساعت با سیکو استرون جدید، نخستین ساعت خورشیدی جیپیاس در دنیا، ادامه دارد.
با ساعت سیکو جیپیاس سولار، استانداردهای جدیدی از لحاظ دقت، سهولت استفاده و راحتی جهانی مشخص شده است.
ساعت سیکو جی پی اس سولار مهم ترین پیشرفت در تولید و ساخت ساعت در یک نسل به حساب میآید.
با جیپیاس سولار، ساعت با منطقه زمانی شما تنظیم میشود. بر خلاف ساعتهای کنترل رادیویی که تنها در قسمت کوچکی از دنیا کار میکنند، ساعت خورشیدی جیپیاس مناطق زمانی شناخته شده بر روی زمین را مشخص میکند.
چه در بالای کوه باشید، چه در وسط اقیانوس، و یا حتی در مرکز بیابان، ساعت به صورت دقیق زمان محلی شما را نمایش میدهد.
با جیپیاس سولار زمان به صورت خودکار تنظیم میشود. هر زمانی که صفحه ساعت در معرض نور قرار بگیرد، ساعت به صورت خودکار سیگنالهای جیپیاس را دریافت میکند.
هنگامی که ساعت زیر آستین شما پنهان است و صفحه ساعت نمیتواند نور کافی دریافت کند، ساعت زمان تنظیم دستی قبلی و یا تنظیم منطقه زمانی را ذخیره کرده و به صورت خودکار تنظیم زمان را در همان زمان آغاز میکند.
کینتیک ساعت سیکو (Kinetic)
مثل مکانیکی و کوارتز، کینتیک یک سکو میباشد. در نمایشگاه بازل در ۱۹۸۶ میلادی بود که سیکو نخستین نمونه اولیه کینتیک خود را معرفی کرد.
این ساعت با نام آزمایشی “AGM” معرفی و روانه بازار شد. این اولین گام در توسعه بود که ۲۰ سال بعد از آنها، کینتیک مترادف با سازگاری با محیط زیست، عملکردی بالا و طولانی مدت برای نسلی از کاربران در سرتاسر جهان ساخته شده است.
از هنگام عرضه نخستین ساعت تجاری موجود تا به امروز، بیش تر از ۸ میلیون ساعت کینتیک (تا سال ۲۰۰۷) فروش رفته است.
اگر بخواهیم در مورد عملکرد ساعتهای کینتیک توضیحاتی دهیم، این موتور میان ساعت مکانیکی و کوارتز میباشد. اطلاع دارید که ساعتهای اتوماتیک، موتوری دارند که از یک وزنه برای تبدیل حرکت دست به انرژی استفاده میکند.
یک ساعت کینتیک به روش مشابهی عمل میکند ولی در این حالت، حرکت به انرژی الکتریکی تبدیل شده و در یک باتری خود شارژ، ذخیره میشود. البته در ساعت کینتیک تعویض باتری ساعت بسیار کم تر از ساعت کوارتز است.
یک ساعت کینتیک مدت زمان بیش تری را به نسبت اتوماتیک در صورت عدم استفاده حفظ میکند و حتی قادر است که برای چندین ماه نیز ادامه داشته باشد. ذخیره انرژی یک ساعت اتوماتیک در خوشبینانه ترین حالت چند روز به طول میانجامد.
امیدواریم مقاله معرفی برند سیکو کاربردی و جالب بوده باشد.