هر آنچه که باید درباره ساعت هوشمند بدانید
ظهور ساعت هوشمند به دهه 1970 و تولید آن توسط شرکت همیلتون بر میگردد. انقلابی که در ساعت مچی رخ داد به فکر کسی خطور نمیکرد که روزی بدون وجود عقربههای ساعتگرد و دقیقهگرد بتوان زمان را در دست داشت. این تحول تنها محدود به عقربهها نیست بلکه امروزه شما بسیاری از کارهای روزمرهی خود را که نیاز به ابزارهای متفاوتی داشتند؛ بهراحتی با ساعت هوشمند خود انجام خواهید داد.
البته این تغییرات مرهون اوج گرفتن صنعت مد و پوشاک است که نیاز انسان را در پیشرفت فنی و ظاهری وسایل اشباع میکند. تغییرات ظاهری ساعت هوشمند امروزه بهقدری مورد توجه است که به یک رقابت سنگین در صنعت ساعتسازی جهان تبدیل شده و ما شاهد تحولات شگرفی در زیبایی این ساعتها و کاربردهای آن هستیم.
دیگر کارایی ساعت مچی زنانه و ساعت مچی مردانه به نمایش زمان و ظاهرش محدود نیست. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، ساعت مچیها خصوصیات زیادی پیدا کردهاند. با اضافه شدن ویژگیهایی مثل تقویم، کرنومتر، ارسال پیامک و… به ساعت مچیها، آنها جایگاه خاصی را در بین انسانها پیدا کردهاند. خرید ساعت مچی مردانه برای آقایان خوشتیپ به تکمیل استایل آنها منتهی خواهد شد. در این مقاله الکسا قصد داریم تا ساعت های هوشمند را به شما معرفی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
ساعت هوشمند چیست؟
ساعت هوشمند (Smartwatch) یک دستگاه مدرن قابل پوشیدن است که علاوه بر نشان دادن زمان، ویژگیهای بسیار زیاد دیگری نیز دارد. برای مثال با استفاده از این نوع ساعتها شما قادر خواهید بود تا تماس بگیرید، پیامک بفرستید و دریافت کنید، بازی کرده و موسیقی گوش کنید.
همچنین ساعتهای هوشمند دارای دوربین، صفحه لمسی، جی پی اس (GPS) و… هستند. به طور قطع میتوان گفت نخستین نوع ساعتهای هوشمند، ساعتهای دیجیتالی بودند که روانه بازار شدند. چرا که پس از مدتی آپشنهایی نظیر کرنومتر، ماشین حساب و… به آنها اضافه شد.
انواع ساعت هوشمند
در یک دسته بندی کلی، میتوان ساعتهای هوشمند را از نظر کارکرد به دو دستهی «ساعتهای وابسته به گوشی» و «ساعتهای مستقل از گوشی» تقسیمبندی کرد.
دستهٔ اول، یعنی ساعتهای وابسته به گوشی، از طریق بلوتوث و وای فای (Wi_Fi) به گوشی متصل میشوند. بیشتر ساعتهای هوشمند جزء این دسته هستند. شما بهوسیلهی این قابلیت میتوانید بدون در دست گرفتن گوشی همراهتان، بخش بزرگی از کارهای روزانه را انجام دهید و در مکانهای شلوغ از امنیت خاطر برخوردار شوید. حتی در نمونههای جدید این ساعتها شما تنها با کنترل ساعت هوشمند بدون دخالت دست کارهایتان را با سرعت تمام کنید.
دستهی دوم، همانگونه که از نامشان مشخص است، مستقل از گوشی بوده و با کمک سیمکارت راهاندازی میشوند. در نتیجه دیگر احتیاحی به اتصال با گوشی ندارند. به این نکته باید توجه کرد که ساعتهای هوشمند مستقل از گوشی تمامی کارایی ساعتهای وای فایی و بلوتوثی( هوشمند وابسته به گوشی) را دارند.
تعداد این دسته از ساعت مچیهای هوشمند در بازار نسبتاً محدود است و همانطور که در بالا گفته شد، بیشتر ساعتهای هوشمند، وابسته به گوشی هستند. این دسته از ساعتها معمولاً برای نشان دادن هشدار، اعلان پیام و نمایش بعضی از برنامههای مربوط به گوشی مانند شبکههای اجتماعی، مورد استفاده قرار میگیرند.
کارایی ساعت هوشمند چیست؟
به احتمال بسیار زیاد برای شما هم چنین سؤالاتی پیش آمدهاست که اصلاً ساعت مچی هوشمند به چه کارمان میآید؟ آیا به اندازه قیمتی که دارد، برای ما کارایی دارد یا خیر؟ آیا خرید ساعت مچی هوشمند صرف اقتصادی دارد؟ و… در این قسمت مقاله الکسا تمام تلاشمان را میکنیم تا شما را با کارایی های این نوع ساعت مچیها آشنا کنیم.
در پاسخ به چنین سوالاتی که برای ما پیش میآید باید گفت که در هنگام رانندگی، دوچرخه سواری و موقعیتهای این چنینی کار کردن با تافت همراه، کار بسیار سختی بوده و در بعضی موارد خطر آفرین است.
در چنین موقعیتهایی برای چک کردن پیغامها، فرستادن پیام، دیدن ویدئو و … می توانیم از ساعت مچیهای هوشمند کمک بگیریم. در نتیجه با بهره بردن از این نوع ساعتها، دیگر احتیاجی به حمل و نقل و استفاده از تلفنهای همراه با صفحات بزرگ نداریم.
معرفی برخی قابلیتهای ساعت هوشمند:
- نمایش زمان: در این ویژگی هیچ تفاوتی با ساعتهای معمولی وجود ندارد.
- اعلانها: ساعت هوشمند قادر به نمایش اعلانها از برنامههای موبایل و ایمیلها است.
- مانیتورینگ فعالیتهای بدنی: اکثر ساعتهای هوشمند دارای حسگرهای شتابسنج و ضربان قلب هستند که به شما کمک میکنند بر فعالیتهای ورزشی و روند سلامتیتان نظارت کنید.
- موقعیتیابی: برخی از مدلهای ساعت هوشمند دارای GPS داخلی هستند تا به شما امکان مانیتورینگ موقعیت جغرافیایی خود و ناوبری دهند.
- موسیقی و پخش ویدیو: برخی از ساعتهای هوشمند اجازه ذخیره و پخش موسیقی یا حتی ویدیو را دارا هستند.
- ارتباط صوتی: شما میتوانید از طریق ساعت هوشمند تماسهای تلفنی برقرار کنید یا به پیامهای صوتی پاسخ دهید.
- برنامهها و اپلیکیشنها: اکثر ساعتهای هوشمند دارای برنامهها و اپلیکیشنهای خود هستند که از طریق آنها میتوانید از قابلیتهای متعددی استفاده کنید
- طراحی و استایل: ساعتهای هوشمند با طراحیهای متنوعی ارائه میشوند تا به انتخاب شخصیت و سلیقه شما بپردازند.
سخن پایانی
جا دارد تا در پایان این مقاله یک بار دیگر به قابلیتهای این نوع ساعتها نظیر انداختن عکس، کرنومتر، جی پی اس (GPS)، فرستادن و دریافت پیام، گوش دادن به موسیقی، آلارم، هشدار، قدم شمار، سنجش سلامت و … اشاره کنیم. ساعتهای هوشمند ابزاری کارآمد برای مدیریت زمان، نظارت بر فعالیتهای ورزشی و بهبود سلامتی شما میباشند و از تکنولوژی هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء برای ارتباط با دنیای دیجیتال استفاده میکنند.