در دنیای ساعت مچیها اصطلاحات زیادی وجود دارند که اطلاع داشتن از آنها جهت خرید ساعت مچی، بسیار مفید خواهد بود. یکی از این اصطلاحات رایج، ساعت اسکلتون (Skeleton) نام دارد که برای آن که با این اصطلاح آشنا شوید، بهتر است این مقاله الکسا را دنبال کنید. پس همراه ما باشید تا شما را با ساعتهای اسکلتون آشنا کنیم.
منظور از ساعت اسکلتون چیست؟
انواع مدلهای ساعت مچی در طرحهای گوناگونی تولید میشوند. همانگونه که احتمالاً میدانید صفحهٔ هر ساعت مچی در کنار محل قرارگیری عقربهها و شمارهها به عنوان مرکز و کانون اصلی آن به حساب میآیند.
ولی در ساعتهای اسکلتون یا به عبارت دیگر ساعتهای قلب باز، با برداشتن و بریدن بخش بزرگی از صفحهٔ ساعت و بخش جلویی آن، قسمت اعظمیاز این مرکز کانونی حذف می شود.
بنابراین، کار ساعت ساز برای نشان دادن جذابیت و زیبایی بسیار سخت و دشوار میشود. در نتیجه در ساعتهای مدل اسکلتون، ما با صفحه ای شفاف و یا برش خورده که باعث دیده شدن تمامی قطعات داخلی ساعت میشود رو به رو هستیم. به همین دلیل به این مدل از ساعتها، ساعتهای اسکلتون یا قلب باز میگویند.
جهت مشاهده انواع مدلهای ساعت مچی مردانه و مدلهای ساعت مچی زنانه کلیک کنید. |
چشم نواز بودن مهم ترین ویژگی ساعت اسکلتون
در این مدل از ساعت مچیها شما به راحتی میتوانید با نگاه کردن به صفحهٔ آنها، حرکات همهٔ قطعات موتور مکانیکی را مشاهده کنید.
ساعت اسکلتون یکی از خاص ترین و جذاب ترین صفحات ساعت مچی است. ساعت مچیهای قلب باز معمولاً مکانیکی یا اتوماتیک هستند و احتیاجی به باتری ندارند.
همانطور که اطلاع دارید ساعت مچیهای اتوماتیک با حرکت دست افراد، خودشان کوک میشوند. ساعت مچیهای مکانیکی کوکی نیز از طریق دستهٔ کوک و به طور دستی کوک میشوند.
“تماشا و نگاه کردن به ساعتهای اسکلتون کاملاً جالب و جذاب است.” به طور قطع میتوان گفت که بهترین و دقیق ترین تعبیر و استدلال برای ساعتهای قلب باز همین تعریف است.
از آن جا که ساخت و طراحی این نوع ساعتها سخت و هزینه بر است، در نتیجه ساعتهای قلب باز جزء ساعتهای لوکس و لاکچری به حساب میآیند.
ساعتهایی که برای نگاه کردن به آنها، نیازی به اشعه ایکس و شیشههای رفلکس نیست، بلکه باید به موجودی حساب بانکیتان توجه کنید.
این نکته را میتوان گفت که آندره چارلز کرون، ساعت ساز فرانسوی با اختراع این نوع ساعتها در سال 1760 میلادی نشان داد که بسیار از زمان و دوره خود جلوتر بود.
با توجه به این که این مدل برای نخستین بار در قرن 18 میلادی اختراع شد، اما پس از گذشت 200 سال از عمر آن، مورد توجه قرار گرفت و از آن استقبال شد.
ساعت سازانی همچون پتک فیلیپ و واشرون کنستانتین کمی پس از بحران ساعتهای کوارتز در دههٔ 70 میلادی، سرمایه گذاری مجدد را بر روی ساعتهای اسکلتون شروع کردند.
مزایا و معایب ساعتهای قلب باز
مزایا
در رابطه با مزایای ساعتهای اسکلتون، همانگونه که در بالا ذکر شد، این دسته از ساعتها بسیار جذاب و چشم نواز هستند.
این سبک طراحی ظرافت بصری ساعت مچی را افزایش میدهد. تنها تعداد کمیاز صفحات هستند که امکان رقابت با آن را دارند. همچنین امکان دیدن موتور ساعت و شیوه کار کردن آن بسیار زیبا و چشم نواز است.
معایب
چنانچه قصد داشته باشیم تا از معایب ساعت اسکلتون بگوییم، میتوانیم به این مورد اشاره کنیم که ممکن است این نوع ساعتها برای محیطهای سخت مناسب نباشند.
زیرا در موقعیتهای سخت که احتیاج به ساعتهایی با استحکام و دوام بالا بسیار احساس میشود، ساعتهای اسکلتون جواب گوی قضیه نیستند.
ولی همان طور که گفته شد این دسته از ساعت مچیها برای لذت بردن و به دست کردن در موقعیتهای رسمی بسیار عالی هستند.